Maskot školy - Sova velká

Základní škola, Praha 2, Londýnská 34

Dekorativní prvek - budova školy

Budoucí první třídy

Upravená kritéria pro přijímání do 1. ročníku pro školní rok 2022/2023

Upravená kritéria přijetí do první třídy pro školní rok 2022/2023

pro zápis dne 9. 4. 2022

Na základě nově vzniklé situace ohledně povinnosti zajistit povinnou školní docházku pro uprchlíky z Ukrajiny dochází na základě jednání s vedoucí odboru školství Úřadu městské části Praha 2, tzn. zřizovatele naší školy Základní školy, Praha 2, Londýnská 34 ke změně původně zveřejněných kritérií pro přijetí do první třídy pro školní rok 2022/2023. Změna spočívá v přidání třetího kritéria o trvalém pobytu uchazeče (dítěte), resp. místa pobytu cizince na Praze 2.

Tato kritéria i nadále vychází z doporučujícího stanoviska Oddělení regionálního školství Odboru školství, mládeže a sportu Magistrátu hlavního města Prahy (MHMP) jako odvolacího orgánu, které se opírá o stanovisko správního soudu. Pro školu jsou tato doporučení v rámci správního řízení závazná.

  1. Dítě s místem trvalého pobytu, v případě cizinců s místem pobytu v příslušném školském obvodu Základní školy, Praha 2, Londýnská 34 (spádová oblast, resp. spádová škola).

Školský obvod (uvedená čísla jsou čísla orientační, tzn. modrá tabulka):

Americká – lichá č. 17–43

Anglická – sudá č. 12–30

Bělehradská – lichá č. 59–95, sudá č. 74–130

Belgická – lichá č. 11–37, sudá č. 12–42

Bruselská

Jugoslávská – lichá č. 13–29, sudá č. 10–22

Londýnská – lichá č. 15–83, sudá č. 12–62

náměstí Míru č. 15–19

Rumunská – lichá č. 21–35, sudá č. 22–36

Uruguayská – lichá č. 1–9, sudá č. 2–10

 

Obecně závaznou vyhlášku o školských obvodech základních škol vydanou MHMP je možno nalézt na webové stránce http://skoly.praha-mesto.cz/Pro-verejnost/Skolske-obvody .

 

Naplnění tohoto kritéria bude kontrolováno na základě výpisu z evidence obyvatel, který je škole předáván MČ Praha 2, nebo na základě potvrzení vydaného MČ Praha 2, které předloží zákonný zástupce dítěte (dále jen zástupce). Toto potvrzení o trvalém bydlišti dítěte je nutné mít pro děti, které přicházejí po odkladu povinné školní docházky, u dětí, jejichž zákonní zástupci budou žádat o předčasný zápis, a u dětí, u nichž došlo ke změně trvalého bydliště po 1. 3. 2022.

Pokud počet přihlášených dětí splňující toto první kritérium překročí kapacitu prvního ročníku (58 dětí), dojde k losování jednacích čísel, pod kterými jsou jednotlivé žádosti o přijetí k základnímu vzdělání evidovány, předsedou Školské rady Základní školy, Praha 2, Londýnská 34. Dítě, jehož jednací číslo žádosti bude vylosováno, nebude přijato k základnímu vzdělávání na Základní škole, Praha 2, Londýnská 34 pro školní rok 2022/2023. Pokud tato situace nastane, dojde Městskou částí Praha 2 k určení náhradní spádové školy.

 

  1. Dítě, jehož sourozenec se v Základní škole, Praha 2, Londýnská 34 již vzdělává (v době zápisu je žákem 1.- 8. ročníku).

Pokud nedojde k naplnění stanovené kapacity 1. ročníku pro školní rok 2022/2023 dětmi, které splnily 1. kritérium, dojde k přijetí dětí splňujících 2. kritérium.

Naplnění tohoto kritéria bude kontrolováno porovnáním s údaji ve školní matrice vedené Základní školou, Praha 2, Londýnská 34.

V případě, že nebude možno přijmout všechny děti, které naplnily druhé kritérium, výběr bude do naplnění celkové kapacity prvního ročníku 58 dětí proveden losováním čísel jednacích, pod kterými jsou žádosti o přijetí evidovány. Dítě, jehož jednací číslo žádosti bude vylosováno, bude přijato k základnímu vzdělání na Základní škole, Praha 2, Londýnská 34. Losování provede předseda Školské rady Základní školy, Praha 2, Londýnská 34.

 

  1. Dítě s místem trvalého pobytu, v případě cizinců s místem pobytu na Praze 2

nově přidáno z důvodu povinnosti obce zajistit možnost zahájení plnění povinné školní docházky

 

Toto kritérium bude kontrolováno z osobních dokladů dítěte nebo na základě potvrzení z evidence obyvatel.

 

Pokud nedojde k naplnění stanovené kapacity 1. ročníku pro školní rok 2022/2023 dětmi, které splnily 1. a 2. kritérium, dojde k přijetí dětí splňujících 3. kritérium.

V případě, že nebude možno přijmout všechny děti, které naplnily třetí kritérium, výběr bude do naplnění kapacity celkové kapacity 58 dětí proveden losováním čísel jednacích, pod kterými jsou žádosti o přijetí evidovány. Dítě, jehož jednací číslo žádosti bude vylosováno, bude přijato k základnímu vzdělání na Základní škole, Praha 2, Londýnská 34.

 

  1. Ostatní děti (původně 3 kritérium).

Pokud nedojde k naplnění stanovené kapacity 1. ročníku pro školní rok 2022/2023 dětmi, které splnily 1., 2. a 3. kritérium, dojde k přijetí dětí splňujících 4. kritérium.

V případě, že nebude možno přijmout všechny děti, které naplnily čtvrté kritérium, výběr bude do naplnění kapacity celkové kapacity 58 dětí proveden losováním čísel jednacích, pod kterými jsou žádosti o přijetí evidovány. Dítě, jehož jednací číslo žádosti bude vylosováno, bude přijato k základnímu vzdělání na Základní škole, Praha 2, Londýnská 34.

 

V případě, že dojde k naplnění celkové kapacity prvního ročníku předcházejícím kritériem, není následné splnění dalších kritérií relevantní pro přijetí dítěte, tzn. nejprve rozhoduje naplnění prvního, následně druhého a nakonec třetího kritéria.

 

Příklad:

  1. kritérium naplní 35 dětí, které budou přijaty. Následně z druhého kritéria bude losováno 13 čísel jednacích žádostí a bude následně přijato 13 dětí a z 3. kritéria nebude přijato žádné dítě, které splnilo pouze toto kritérium.

O losováních bude proveden písemný záznam.

 

Pro naplnění daného kritéria jsou rozhodné informace uvedené žadatelem o přijetí – zákonným zástupcem dítěte do žádosti o přijetí v den zápisu do první třídy (9. 4. 2022). K losování dojde ze všech dětí splňujících dané kritérium. Losování provede předseda školské rady (jedná se o zástupce zákonných zástupců nezletilých žáků) za přítomnosti člena vedení školy. Losovat se budou čísla, která byla přidělena účastníkovi řízení (dítěti) při zápisu. 

Velmi důležité zprávy

Další postup ohledně zápisu do prvních tříd pro rok 2024/2025

Vážení rodiče budoucích prvňáčků, včera tj. 15. 4. 2024 jsem seznámil školskou radu s výsledky zápisu do prvních tříd pro školní rok 2024/2025. Zejména s počtem dětí, které naplnily první kritérium pro přijetí – trvalý pobyt, resp. u cizinců místo pobytu ve spádovém obvodu Základní školy, Praha 2, Londýnská 34, kterých je aktuálně 85 (podána ještě jedna dodatečná žádost o odklad povinné školní docházky). Situaci školská rada projednala a odhla...

ŠKOLNÍ TÁBOR - PLATBY

Vážení rodiče, všechny dnes ve škole přítomné děti dostaly prostřednictvím mým nebo třídních učitelů platební údaje pro úhradu školního tábora. Tak si je prosím od dětí vyzvedněte. Kdo dnes ve škole není, může si v následujících dnech platební údaje vyzvednout u svých třídních učitelů.

Banát 2024

Vážení rodiče, v tomto kalendářním roce 2024 se bude opět konat zájezd do českých vesnic v rumunském Banátu. Nově je určena zejména pro dospělé, ale v žádném případě není problém vzít i vaše děti (věkové omezení z důvodu náročnosti 12+). Pro uskutečnění je však nutné obsadit co nejvíce míst v autobusu, proto upřednostňujeme zájemce o kompletní „balíček“ nabídky. V příloze najdete veškeré potřebné informace (termíny, předběžná cena aj.). V pří...

Kapacita školy pro školní rok 2023/2024

Vážení rodiče, kapacita školy je stále naplněna na 100% a my nesmíme přijímat další žáky. Prosím respektujte tento stav a nekontaktujte nás ohledně možného přestupu. Na jednu stranu nás těší velký zájem o systém vzdělávání, který s kolegy uplatňujeme v naší škole, na druhou stranu nás mrzí, že nejsme schopni pomoci. S prosbou o pochopení Martin Ševčík

Nabídka finanční pomoci

Dobrý den, vzhledem k velkému zdražení obědů, školních potřeb, některých kroužků, zotavovacích pobytů ... oslovuji Vás rodiče, abyste se nestyděli, pokud jste se dostali do finančních obtíží a využili bezúročné půjčky, či daru z našeho nadačního fondu Puštík. V případě potřeby kontaktujte přímo mne na reditel@londynska.cz Smyslem založení fondu byla právě možnost pomoci komukoliv z naší Londýnské, kdo se dostane do finanční nouze a nemá prost...